2025-02-05

Дахивар хог ангилан ялгах тэмдэглэгээ

Хог хаягдлыг ангилан ялгах энгийн дүрмийг танилцуулъя. Хог хаягдлаа ангилахдаа анхаарах зүйлс:

-Хог хаягдлаа эвхэж, дарж овор хэмжээг нь багасгах;

-Шинээр худалдаж авсан цахилгаан бараа, бялууны гаднах картон цаасыг эвхэж, хавтгай болгож хаях;

-Цаас, хуванцар, шил болон хүнсний хог хаягдлаа тусдаа хогийн саванд хаях;

-Гэр хорооллын айлууд үнсээ бусад хог хаягдалтайгаа холихгүй байх;

-Хогоо ангилахдаа хоол хүнсний хогтой хольж бохирдуулахгүй байх;

-Хүнсний хог хаягдлаа тусад нь ангилж бордоо хийх;

-Цаасны хог руу чихрийн цаас хийж болохгүй;

-Шилэн хог хаягдал руу шаазан болон гэрлийн шил хийж болохгүй;

-Хогоо ангилах хаях хогийн савыг заавал бэлтгэсэн байх хэрэгтэй.

 Хог ангилах хогийн савны өнгө нь:

  1. Ногоон- Хуванцар сав болон гялгар уутны хог хаягдал
  2. Улбар шар- Хөнгөн цагаан лааз болон металлын хог хаягдал
  3. Цэнхэр- Цаас, цаасан бүтээгдэхүүний хог хаягдал
  4. Цагаан- Шил, шилэн савлагааны хог хаягдал
  5. Бор- Хүнсний органик хог хаягдал
  6. Шар- Ахуйн аюултай хог хаягдал
  7. Хар- Дахин боловсруулах боломжгүй хог хаягдлыг илэрхийлнэ.

Эх сурвалж: https://ganzam.mn/news/xog-xaiagdal-udmyn-sand-noloolno